E-Ticaret sektörüne başladığım 2000 yılında, bizler için en büyük sorun yayınevlerini yaptığımız işe inandırmak/ikna etmek ve satacağımız ürünlerin siteye eklenmesiydi. (İdeefixe) O yıllarda ne yazık ki hiçbir yayın evinin sitesi olmaması sebebiyle, kitaplar yayın evlerinden alınır, taratılır ve tüm içerikler tek tek yazılarak siteye eklenirdi.

Şöyle hayal edin. Sitede 5000 kalem ürün vardı ve tamamı tek tek backoffice dediğimiz panele girişi yapılır ki aklınızda şuan ki yazılımlar gelmesin bu iş inanılmaz zaman alırdı.

Klasik bir günümüzden bahsetmek gerekirse

- Ofise gelinir ve gelen siparişler yazıcıdan çıkartılarak temin ekibine (ki biziz) verilir.
- Temin ekibi, yayınevi yayınevi gezer ve siparişleri toplar.
- Öğlene kadar toplananlar ofise gönderilir ve faks ile gelen yeni listeler tekrar toplanır.
- Yayınevleri gezilerek yeni kitaplar toplanır.
- Akşam ofise gelinir ve her siparişe tek tek girilerek bu ürün geldi gelmedi işlemi yapılır.
- Tamamlanan siparişlerin ödemeleri manuel olarak offline bir sekilde çekilir.
- Akabinde tamamlanan siparişler fatura basılarak paketlenir.
- O zamanlar kargo firmaları şimdi olduğu gibi kapımıza pek gelmediğinden, bizlerce şubeye teslim edilir.
- Yeni kitapların girişleri yapılır ki bu işlem kitap tarayıcı ile taratmak ve on parmak klavye eğitimi alan editörler ve datacılar ile açıklamaları eklenirdi.

- Sonra bu girişi yapılan yeni kitaplar yayınevlerine tekrar iade edilirdi.


Düşünün ki, tüm bu işleri yapan ekip, hiç bir zorunluluk olmadığı halde, sabahlayarak, sadece bir günde kendi rekorunu kırarak kargoya 437 paket teslim ettiğinde, takvimler mayıs 2001 yılını göstermekteydi. 

Bu yazıyı yazma sebebime gelince. Şimdi bakıyoruz da, sektörde (kesinlikle herkes için demiyorum aman yanlış anlaşılmasın ki buna bende dahilim) çalışan meslektaşlarımız sadece yaptıkları işe kanalize oluyorlar ve şirketlerde bununla yetiniyor hatta buna zorunlu bırakıyorlar.


İşte bu ne yazık ki sektörün gelişmesindeki en büyük engellerin başında geliyor.

Kategori yöneticisi, ürün girişlerinin nasıl yapıldığını bilmeden, adwords/sosyal medya, mail marketing tarafına bir şekilde kanalize olmadan tam olarak başarıyı yakalaması ne kadar mümkün.

Kategori yöneticiliğini, dijital pazarlamayı, grafiği, müşteri tarafını, kargo gönderim tarafını tam olarak bilmeyen bir yönetici ne kadar başarılı olabilir.

Sonuca gitmek değil breadcrumb misali sonuca giden yolu da bilmek hepimiz için önemli.

Gözlerinizi yordum, çok pardon :)

Saygılarımla

Hüseyin Yartım